Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Røyk og snus

Ærlig mot pappa om snusing

Hei!

Jeg har lyst til å fortelle pappa at jeg snuser, men vet ikke hvordan. Han snuser og røyker selv. Han har sagt flere ganger at han ikke synes at folk burde snuse. Jeg vet selv at reaksjonene hans ikke kommer til å være positiv, men har ikke lyst til å holde det hemmelig lenger. Noen måter jeg kan si det til han, uten at han klikker i vinkel?

Gutt 16

Svar fra ungrus.no 27.02.2018

Hei gutt 16!

Så bra at du ønsker å være ærlig mot din far! Det er vanskelig å forutse hvordan foreldre vil reagere, men de aller fleste setter pris på åpenhet. Jeg svarte for ikke lenge siden en annen ungdom på et tilsvarende spørsmål og mener nok fortsatt at det kan være lurt å be om å snakkke med han i et bra øyeblikk, for eksempel like etter dere har spist. Da kan du si at du har noe du gjerne vil fortelle han, og at du vet dette er noe han ikke vil like, men at du synes det er greit at han skal vite det likevel. De aller fleste foreldre vil sette pris på en slik ærlighet fra sine barn, og du har da tatt bort det at han tar deg i å snuse uten at han vet noe om det fra før.

Så kan det være at din far kan benytte seg av muligheten til å foreslå at dere begge skal gå inn for å slutte og at dere kan hjelpe hverandre i den prosessen.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesøster

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut