Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Hva er normalt?

Hei!

Er det normalt å runke til små unger på internettet når man er 16 år?

Gutt 16

Svar fra ungrus.no 17.08.2021

Hei! 

De fleste gutter på din alder onanerer jevnlig men å onanere til små barn er ikke normalt. Du skriver ikke noe om hva slags bilder det er du referer til eller hvor du finner dem. Er det seksualisert fremstilling av små barn er dette forbudt å ha på sin egen telefon eller PC.
Det er ulovlig å se på barneporno. Dette følger av straffelovens § 310 og 311 der det står at det å forsettlig skaffe seg tilgang til fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn, kan straffes med bot eller fengsel i inntil tre år. 

Kommer du over bilder av barn som blir utsatt for seksuelle overgrep eller andre seksualiserte bilder av små barn på nettet kan du melde fra om dette til politiets tipstelefon eller til alarmtelefonen for barn og unge - 116 111. Seksuell omgang med barn under 14 år kan straffes med inntil 10 års fengsel (straffelovens § 195). 

Jeg vil anbefale deg å oppsøke Helsestasjon for ungdom som kan veilede deg videre om du opplever å ha en sterk seksuell dragning mot små barn. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut