Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hvordan bli populær?

Hei!

Jeg har prøvd å bli populær i klassen, men jeg får det bare ikke til. Jeg har prøvd alt sammen! Jeg har vært vennlig og vært en god elev, men det funker bare ikke.
Jeg har en venn som er populær, og hun og jeg krangla, og nå er alle på hennes side.
Hva skal jeg gjøre?

Jente, yngre enn 12 år

Svar fra ungrus.no 22.03.2019

Hei!

Det med å være populær er noe som veldig mange er opptatt av. Nettsidene til ung.no har skrevet flere artikler om nettopp dette temaet og jeg legger derfor ved en link til disse nederst her.  En ting som kan være viktig å tenke på er at man av og til nesten prøver litt for hardt og da blir man litt kunstig i væremåten sin.  Forsøk å behandle andre du er sammen med slik du ønsker at de skal være mot deg. Om du av og til blir sint eller lei deg for hvordan du har blitt behandlet, så pass selv på at ikke du er slik mot andre.

Det høres ut som om du er ei jente som gjør veldig mye bra og da kan det lett bli ekstra sårt når en liksom merker at det kan virke som om "alle" de andre snur seg bort fra en. Det er i alle fall fælt å oppleve etter at en har hatt en krangel med venninna si og den venninna tilfeldigvis er den som er veldig populær. Det finnes ingen fasit på hvordan man skal være mot andre og det varierer fra person til person hvordan den enkelte vil ha det. Noen ganger kan man også bli sint på vennene sine. Om det skjer, så er det viktig å snakke om det. Hva er det som gjør at du blir sint, lei deg eller såret? Det er ikke sikkert at han eller hun er klar over at det er et problem for deg en gang. Gode venner som krangler blir heldigvis som oftest venner igjen. Lærdommen da før neste gang det kan bli galt, er å snakke om det som oppleves vanskelig.

Forhåpentligvis så har forholdet mellom deg og venninnen din allerede blitt bra igjen. Om ikke dette har ordnet seg for deg, så kan det være veldig lurt å snakke med kontaktlæreren din om dette. Læreren kjenner dere begge og kan se det litt utenfra og gi deg råd og veiledning.  Om ikke lærer kan bidra så snakk med en annen voksen på skolen eller hjemme. Foreldre og foresatte kan ofte gi gode støttende råd på veien.
Her er lenken til ung.no.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesykepleier

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut