Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hvordan få venner?

Hei hei!

Jeg har ingen venner, hvordan får man det?

Livet mitt er trist!

Annet 18+

Svar fra ungrus.no 09.05.2019

Hei!

Så fint at du skriver til oss med spørsmålet ditt. Du lurer på hvordan du får venner og skriver også at livet ditt er trist!.

Det må kjennes fryktelig vondt å ha det slik som du beskriver det her. For å få venner er det av største betydning at du er på arenaer hvor du treffer andre du kan bli kjent med. 
Om du er på en videregående skole anbefaler jeg deg  å ta kontakt med skolehelsetjenesten for råd og veiledning.
Du skriver videre at livet ditt er trist, og når en går med en slik følelse og opplevelse, er det ikke så lett å skulle møte andre potensielle nye venner med åpenhet og vennlighet. Altså ikke beste utgangspunkt for nye bekjentskaper. Ofte kan det bli slik at om en først har begynt å tenke dårlige tanker om seg selv, så er det ikke så lett å motta råd fra andre. En har så lett da for å tolke alt negativt. For mange kan det bli slik at en nesten leter etter bevis/tilbakemeldinger på at den opplevelsen jeg har av meg selv den stemmer, som her at du ikke har noen venner.

 På bakgrunn av det du skriver anbefaler jeg deg  å ta kontakt med skolehelsetjenesten for hjelp.
Om ikke du er tilknyttet en videregående skole, kan du i Kristiansand oppsøke Lavterskel på Ungteam. De holder til i Knudsengården, Tollbodgata 22 og har en kontakttelefon du også kan benytte for å få en prat, tlf 947 90 627. Ungteam arrangerer ulike treffpunkt og møtearenaer for ungdom så jeg anbefaler deg å ta kontakt med dem. 

Jeg håper du kan ta mot til deg å kontakte skolehelsetjenesten på skolen din eller ungdomstjenesten sin kontakttelefon. Klarer du dette vil du være på god vei for å komme ut av den tilstanden du nå opplever å være i.

Jeg heier på deg!
 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut