Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Når starter mensen?

Hei!

Jeg har fått store pupper og jeg har hatt utflod i 2 år. Jeg har sett på Newton pubertetsundervisning på skolen og da sa programlederen at hvis man får utflod, så tar det bare noen få måneder før man får mensen. Men jeg har ikke fått det enda og jeg er litt bekymret.

Jente 11

Svar fra ungrus.no 02.05.2023

Hei! 

Det er helt forståelig at du kan undre deg over når mensen kommer, men det er slik at det er så utrolig store variasjoner på nettopp dette. Veldig mange har fått mens et år etter at de har begynt å få utflod men det kan være variasjoner. For noen kan det gå lenger tid. Du er 11 år, og gjennomsnittsalder for når jenter får mens er 13 år. Kanskje har du også snakket med din mor eller en eldre søster og hørt når de har startet. Om ikke du har det, kan det være lurt å snakke med en voksen i familien din. Uansett så virker det som at du i alle fall er i gang med puberteten. At mens enda ser ut til å la vente litt på seg, gjør ingenting. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut