Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Redd for å være gravid

Hei!

Jeg er redd for å være gravid, selv om jeg fikk mensen i tide, og det er veldig mørkt og mye blod så det er ganske sikkert mensen og ikke noe annet. Jeg hadde "sex" med kjæresten men han var så vidt inni meg + at vi brukte kondom.
Er bare redd for at jeg skulle være det, selv uten symptomer.

Jente 15

Svar fra ungrus.no 12.05.2022

Hei! 

Du skriver at du er redd for at du kan være gravid. Det er vondt når en går rundt med en slik frykt for å være gravid. Du har mest sannsynlig rett i at du ikke er gravid i og med at du også fikk mensen. Kondom skal være et sikkert prevensjonsmiddel når det brukes riktig.
For at du skal slippe den redselen fremover når du har sex med kjæresten  anbefaler jeg deg å ta en tur på Helsestasjon for ungdom (HfU). HfU kan gi deg veiledning i ulike typer prevensjon som kanskje kan være en bedre prevensjon for deg enn kondom. 

Vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut