Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Usikker sex

Hei!

17. mai hadde jeg sex med en gutt og han kom inni meg, tok angrepille og ca etter 1 uke fikk jeg blødning, ikke vanlig mensen men en slags reaksjon på angrepillen. Noen dager etter det hadde jeg sex igjen og måtte ta angrepille på nytt fordi kondomen for av mens vi holdt på, så for å være på den sikre siden tok jeg angrepille. Etter 8 dager fikk jeg blødning men veldig usikker om det faktisk var mensen eller ikke. Fikk mensensmerter og var ganske mye blod også. I går hadde jeg sex igjen men uten kondom men han «hoppet av i svingen» men er så usikker på om jeg burde ta angrepille eller ikke fordi jeg vet ikke 100% at jeg har hatt mensen etter første gangen jeg tok angrepille i mai.
Jeg gikk på p-piller før men måtte slutte fordi jeg fikk de verste reaksjonene. Er usikker på hva jeg bør gjøre.

Jente 18+

Svar fra ungrus.no 24.06.2021

Hei! 

Du kan ta flere angrepiller i en syklus men da er det Norlevo du må ta. Husk også at effekten av medikamentet avtar dess lenger tid det går fra samleiet til du tar pillen. For å sikre deg om at angrepillen har den ønskede effekt, så anbefales en graviditetstest tre uker etter du har tatt medikamentet. Ved å ta angrepille flere ganger gjennom en syklus er risikoen stor for blødningsforstyrrelse. Ut fra de erfaringene du beskriver du har hatt med å bruke p-piller tidligere, så forstår jeg hvorfor du har sluttet. 

Du bør nå oppsøke legen din eller en Helsestasjon for ungdom for en god gjennomgang av alternative prevensjonsformer for at du sammen med gode fagfolk kan komme til den metoden som nå vil passe best for deg. Det er i dag flere ulike typer p-piller, p-stav og spiral som benyttes, og jeg har tro på at det skal finnes noe som kan være bedre for deg enn å måtte benytte flere angrepiller. 

Lykke til! 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut