Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Ansvarlighet

Hei!

Hva er ansvarlighet egentlig?

Mann 18+

Svar fra ungrus.no 03.10.2017

Hei!

Det er både et juridisk og filosofisk spørsmål du stiller, og selv om det er spennende, er det litt på siden av det ungrus.no befatter seg med.
Man kan jo drøfte hva som er en ansvarlig ruspolitikk eller hvor langt det personlige ansvaret går når vi snakker om rus, men det er jo ikke det du har spurt om.

Jeg tror jeg heller viser til noen definisjoner av ansvar og ansvarlighet, så får du heller skrive inn på nytt, hvis du har et mer konkret spørsmål knyttet til dette.
Her kan du lese om ansvar og ansvarlighet i Store norske leksikon (Snl). Ansvar er nært knyttet opp til spørsmålet om mennesket har en fri vilje, som du også kan lese om i Store norske leksikon.
Det er også en litt vanskelig, men god artikkel om ansvar på magma.no.

Ellers fins det masse bøker og artikler om ansvar og ansvarlighet, om du ønsker å gå lenger inn i forståelsen av hva disse begrepene betyr for enkeltmennesket og for samfunnet.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut