Svar fra ungrus.no 03.04.2018
Hei!
Alkohol oppstår naturlig når for eksempel frukt og bær gjærer. Noen har for mange tusen år siden oppdaget at den gjærede frukten gir en rusvirkning. Mennesket har likt denne rusvirkningen og funnet måter å kontrollere gjæringsprosessen på, slik at de har kunnet brygge øl og lage vin. Vi vet at det ble skrevet ned oppskrifter på øl i Midt-Østen for 6000 år siden. I Norge ble det brygget øl allerede i bronsealderen. Vi vet også med sikkerhet at det ble produsert vin i Egypt 2400 år f.Kr.
Brennevin eller sprit har over 22 volumprosent alkohol og er laget ved at man destillerer en alkoholholdig væske. Dette ble gjort fra 800-tallet og utover. Brennevin ble først ansett for å være en medisin, men ble etter hvert brukt som drikke i blant annet Danmark fra 1500-tallet og utover. (Kilde: Store norske leksikon, snl.no).
Vennlig hilsen
Anne Wivestad
ungrus.no