Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hvorfor narkotika?

Hei!

Hvorfor er det narkotika i Norge?

Gutt 13

Svar fra ungrus.no 12.05.2017

Hei!

En enkel forklaring på hvorfor det finnes narkotika i Norge, er at det finnes mennesker som ønsker å bruke narkotika og mennesker som ønsker å tjene penger på å smugle narkotikaen inn i landet og selge den.

Hvis vi skal se litt mer på hvorfor mennesker bruker narkotika, så er bildet mer sammensatt. Noen synes det er spennende å prøve ut rusvirkningen, og prøver det ut sammen med venner, for eksempel i forbindelse med fester og lignende. Hvis man har opplevd vonde ting som mobbing og utestenging, vil det å ruse seg sammen med andre kunne skape et fellesskap som oppleves godt i begynnelsen. Mange bruker også narkotika for å takle vonde opplevelser og utfordringer de møter i livet. Rusen kan på den måten bli en flukt bort fra et vanskelig liv.
Utvikling av avhengighet er en viktig årsak til at mennesker fortsetter å bruke narkotika, selv om rusingen etter hvert gjør livet enda vanskeligere for dem.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut