Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Mest skadelige rusmiddel

Hei!

Hvilket rusmiddel er mest skadelig og hvorfor?

Gutt 15

Svar fra ungrus.no 12.06.2017

Hei!

Det er vanskelig å sette de ulike rusmidlene opp mot hverandre og si hvilket som er mest skadelig. Det er risiko knyttet til all bruk av rusmidler. Det kan være skader som kan oppstå som følge av den akutte rusen eller som følge av at man ruser seg mye over lang tid. Det kan handle om hvor store doser man inntar og omstendighetene rundt.
Hvis du tenker på det å utsette seg for livsfare, er sannsynligvis opioider som heroin, morfin og metadon noe av det verste, for der er faren for å dø av overdose så stor.
Det er likevel mest sykdom, skader og flest dødsfall knyttet til alkoholbruk. Dette skyldes at det er så mange som bruker alkohol, og da blir antallet som får problemer av alkoholbruken høyere.
Risikoen for å få ulike typer skader og sykdommer varierer med hvilket rusmiddel man bruker. Du kan finne mer informasjon om alkohol og narkotika på helsenorge.no.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut