Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Røyk og snus

Om vape

Hei!

Er vape med nikotin farlig og er det lovlig for barn over 14?

Jente 14

Svar fra ungrus.no 06.06.2023

Hei!

På Helsedirektoratets nettside står dette: "E-sigaretter med nikotin er forbudt å selge i Norge. Elektroniske sigaretter uten nikotin kan selges med 18-årsgrense, men omfattes av reklame- og oppstillingsforbud. Det er mulighet for privatimport gjennom legemiddellovgivning." Dette gjelder e-sigaretter, fordampere (vape) og e-væske.

Årsaken til forbudet er risikoen for helseskade som er forbundet med vaping. Foreløpig er det ganske få studier på dette, men her kan vi tenke at det er føre var-prinsippet som gjelder. Så langt har noen studier vist at luftveiene kan bli irriterte. I noen e-sigaretter er det funnet metaller og ulike stoffer som kan være kreftfremkallende. Nikotinholdige e-sigaretter tilfører kroppen nikotin og vil ha de samme skadelige virkningene som nikotin fra tobakk eller andre nikotinprodukter. Kilde: helsenorge.no.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut