Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Paranoid av røyking

Hei!

Jeg er en gutt på 18 år og røyker ganske mye til dagen. I det siste blir jeg blir paranoid og overtenker ganske mye på ting. Hva burde jeg gjøre?

Gutt 18

Svar fra ungrus.no 30.11.2021

Hei!

Når du skriver at du røyker ganske mye, regner jeg med at du mener hasj eller marihuana. Cannabis kan virke slik at noen kan få paranoide tanker som kan være veldig plagsomme. Det enkleste for å prøve å få det bedre, vil nok være å prøve å redusere cannabisbruken. Det er likevel ikke alltid så lett å klare det på egen hånd. Noen kommuner har hasjavvenningstilbud. Du kan sjekke på nettsiden til kommunen der du bor for å se om de har et slikt tilbud. Du kan også kontakte fastlegen din, helsesykepleier hvis du går på videregående skole eller Helsestasjon for unge for å få hjelp til å redusere eller kutte ut cannabisbruken.
Fastlegen vil også kunne henvise deg til psyksisk helsehjelp hvis du tror det vil være bra for deg i den situasjonen du er i nå.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut