Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Røyk og snus

Sosiale konsekvenser av røyking

Hei!

Hvilke sosiale konsekvenser kan man få hvis man røyker?

Gutt 14

Svar fra ungrus.no 27.10.2017

Hei!

Når du spør om hvilke sosiale konsekvenser det kan få hvis man røyker, tenker jeg at du mener konsekvenser for den enkelte som røyker, og ikke for hele samfunnet.
Hvilke sosiale konsekvenser røyking har, avhenger nok av hvilket miljø du går i og hvor positivt eller negativt innstilt de er til røyking. I noen miljøer kan det nærmest være en "inngangsbillett" å røyke, mens hos andre vurderes røyking som noe negativt. 
Hvis du er avhengig av røyk, kan det være en utfordring når røyksuget melder seg og det er langt til en plass hvor det er tillatt å røyke. Hvis man er eneste røyker, kan det sikkert oppleves kjedelig å melde seg ut av gruppen for å få tatt en røyk. Tidligere var det motsatt; da kunne det vanskelig å være en ikke-røyker når alle røykerne forsvant inn på et røykerom.

Røyking går ofte utover helsa, og det kan også gi sosiale konsekvenser. Hvis man har helseplager som følge av røykingen som gjør at man ikke kan delta i aktiviteter man ellers ville deltatt i, så gjør det noe både med livskvaliteten og muligheten for å være sosial i ulike sammenhenger.

Det er sikkert andre konsekvenser som kunne trekkes frem, men jeg håper dette ga deg noen svar på det du lurte på.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut