Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Straff for bruk av anabole steroider

Hei!

Hva er straffen for å bruke anabole steroider «bare bruke, ikke selge»?

Mann 18+

Svar fra ungrus.no 09.09.2019

Hei!

Anabole steroider regnes som dopingmidler, og bruk av slike kommer inn under Lov om legemidler. I § 24 a i denne loven står det: "Det er forbudt uten lovlig adkomst å erverve, besitte eller bruke stoff som etter forskrift med hjemmel i straffeloven § 234 første ledd er regnet som dopingmidler. Forbudet gjelder også for preparater som inneholder slike stoffer." Hvorvidt overtredelse av denne loven fører til straff etter straffeloven, kjenner jeg ikke til, men det kan få store konsekvenser dersom man er aktiv idrettsutøver og blir tatt for doping. Da kan en positiv dopingprøve føre til både utestengelse fra idretten i en kortere eller lengre periode eller for alltid, og man kan miste titler dersom man har vunnet noe mens man har tatt dopingmidler. I tillegg vil en offentlig interesse for saken ofte føre til en stor belastning for den det gjelder.
Dersom man blir tatt for doping på et treningssenter, vil man kunne bli utestengt derfra. Treningssentre har ofte en egen policy når det gjelder doping.

Jeg legger ved lenke til informasjon om anabole androgene steroider fra antidopingnorge.no.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no
 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut