Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Venner i klassen?

Hei!

Hva skal jeg gjøre når de eneste vennene mine går i klassen over meg. Hva skjer når de går ut i 10.?
Klassen min krangler og tror de er kule hele tiden. Jeg prøver så mye som mulig å være venn, men alle er så barnslige og krangler hele tiden.

Hva skal jeg gjøre?

Gutt 13

Svar fra ungrus.no 07.10.2020

Hei!

Det virker som du går i en litt urolig klasse. Det er stor forskjell på modenhet hos elever på ungdomstrinnet. Du er heldig som har venner i klassen over deg, men jeg forstår at du bekymrer deg for hva som kommer til å skje når de er ferdige på ungdomsskolen. 
Det er skolens ansvar at elevene har et godt klassemiljø. Dette er noe du kan ta opp med kontaktlæreren din. Hvis du ikke tør gjøre det selv, kan du be foreldrene din snakke med skolen.
Kanskje kan dere jobbe med klassemiljøet for at det skal bli mindre krangling i god tid før vennene dine slutter på skolen, slik at du kan få venner i din egen klasse?

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut