Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Alkohol

Drikke alkohol som 12-13 åring?

Hei!

Hva skjer når jeg drikker Smirnoff Ice når jeg er 12-13 år?

Gutt 12 år

Svar fra ungrus.no 02.03.2017

Hei.

Som et utgangspunkt kan jeg si at alkohol er farligere for barn og unge enn for voksne. Kroppen og hjernen er ikke ferdig utviklet, og alkohol er faktisk en ganske sterk nervegift. Derfor er det da også sånn at vi har en aldersgrense for når det er greit å drikke alkohol. Når du er så ung som du er, er det også vanskelig å vite hvor mye alkohol du tåler før du blir beruset. Når man er påvirket av alkohol, blir både balansen og dømmekraften dårlig, og man risikerer å utsette seg selv og andre for skader og ulykker som man aldri ville kommet borti i edru tilstand. 

Men det som virkelig er en risiko, er at det er så lett å bli alkoholforgiftet når man er barn. Kroppen tåler mindre, leveren er dårligere til å bryte ned og kvitte seg med alkoholen, og man er ikke vant til å drikke.
Alkoholforgiftning kan føre til døden, og det er faktisk ikke så veldig mye som skal til, særlig dersom man drikker brennevin.

Som en generell anbefaling vil jeg derfor råde deg til å vente med å drikke Smirnoff Ice til du har fylt 18 år.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold
Rådgiver
Informasjons- og forebyggingsteamet

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut