Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre rusmidler

Hvorfor prøve heroin?

Hei!

Hvorfor kan det være interessant å prøve heroin?

Jente 15

Svar fra ungrus.no 17.02.2017

Hei!

I likhet med alle andre rusmidler kan også heroin gi en følelse av rus og velvære. For noen vil rusen en får fra heroin også gi følelse av virkelighetsflukt. For mange som opplever å ha det vanskelig og vondt i livet kan det siste være forlokkende, en kan glemme alt det vonde for en stund. Ninni Stoltenberg sa at grunnen til at hun fortsatte å ruse seg på heroin og til slutt ble avhengig, var det at hun opplevde rusen som veldig deilig.

Det som er ulempen, er at heroin er et ekstremt avhengighetsskapende stoff, og etter hvert får bruken mer preg av å dempe abstinenser, mens rusvirkningen blir svakere. Etter langvarig og høyt forbruk vil brukerne ofte bli preget fysisk og psykisk, komme i dårlig form, få nedsatt initiativ og komme i følelsesmessig ubalanse.

Som du ser kan det være gode grunner for at det er interessant å prøve heroin, i likhet med mange andre rusmidler, men konsekvensen av å prøve kan bli alvorlige.

Du kan lese mer om heroin på Folkehelseinstituttets sider.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold
Rådgiver
Informasjon- og forebyggingsteamet.

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut