Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Når slettes kjøring i påvirket tilstand fra vandelsattest?

Hei!

Jeg ble tatt for ruspåvirket kjøring i 2020 og mistet lappen i 3 uker.
6 måneder senere, i 2021, så ble jeg stoppet på nytt i trafikk-kontroll. Jeg var ikke ruset under kjøring men hadde litt rester i blodet (siden jeg hadde bestemt meg for å slutte med hasj). Jeg fikk kjøre fra stedet, men fikk brev noen måneder senere om at de ville ta fra meg førerkortet. 2 måneder etter det brevet så fratok de meg lappen.
Når blir dette slettet fra rullebladet/vandelen min?

Kvinne 24

Svar fra ungrus.no 05.06.2024

Hei!

Om lovbruddet ditt kommer med på en politiattest avhenger av hvilken type politiattest det er snakk om. I en ordinær politiattest vil bot, forenklet forelegg og tap av førerkort ikke bli oppgitt, i en uttømmet og utvidet politiattest vil disse reaksjonene bli oppgitt. Hvilken type politiattest som vil være aktuell avhenger av type jobb eller utdanning du søker. Du kan lese mer om politiattester her.

Når det gjelder tidspunktet for når en straffereaksjon blir slettet, er det også avhengig av type politiattest.
For å få et sikkert svar kan du kontakte din lokale politistasjon eller Politiets enhet for vandelskontroll og politiattester.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold
 
ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut