Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Alkohol

Ungdom som blir fulle

Hei!

Hva skjer med ungdommer hvis man blir full?

Hilsen jente, 14 år.

Svar fra ungrus.no 17.11.2017

Hei!

Hva som skjer med en hvis man blir full er som regel avhengig av hvor mye man har drukket. Hvis man er "passe" full vil de fleste bli muntre og sosiale. Dersom man blir for full kan man bli kranglete og vanskelige og til slutt kan en ganske enkelt sovne.

Det som kan bli alvorlig når man er full, er at man blir kritikkløs og risikovillig. Dette kan føre til at en prøver på ting en vanligvis ikke ville prøvd på, som for eksempel å balansere på rekkverket på en bro, klatre i høye master eller lignende. Når en da samtidig har dårligere konsentrasjon, balanse og muskelkontroll er det fort gjort å skade seg. Det er også stor risiko for å bli utsatt for en ulykke dersom en sykler eller kjører moped når en er full. Det at den kritiske sansen blir svekket, kan også gjøre at man går lenger i hva man sier til andre folk eller at man går lenger seksuelt enn man hadde gjort hvis man var edru. Det kan gjøre at man angrer på ting man har gjort i ettertid.

Dette viser hvor viktig det er når en er sammen med andre som drikker, at en hjelper til å passe på at de ikke drikker for mye, og hvis de allerede har drukket for mye, passer på at de ikke gjør noe dumt.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold
Rådgiver
Informasjons- og forebyggingsteamet

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut