Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Røyk og snus

Forebygge bruk av snus

Fint, saklig svar av Kommuneoverlegen, men jeg (som er mor til flere gutter) mener at legen kunne har gitt denne gutten, som er så ung, en klar oppfordring til å la være å begynne å bruke snus!
Det hadde vært på sin plass å understreke at unge mennesker har en viktig startkapital i livet: kroppen! Og at det er VELDIG dumt å venne kroppen sin til giftstoffer.

 

Svar fra ungrus.no 27.07.2020

Det er jeg hjertens enig i. Det kommer stadig mer data som viser at snus har enkelte bekymringsfulle bivirkninger, spesielt hos gravide. Og da begynner det å bli skummelt når unge kvinner både drikker en god del alkohol og er blant dem som bruker snus. Dette må man forsøke å få VELDIG tydelig fram. Når det gjelder hvorledes jeg formulerer svarene mine, forsøker jeg å overlate til de som spør å trekke konklusjonene av mine opplysninger selv. Som lege har jeg gitt verden gode råd i 41 år, og stort sett all forskning viser at motivasjonen må komme innenfra, men altså gjerne under sterk påvirkning av omgivelsene, herunder konkret kunnskap fra oss i Ungrus. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr

Kommuneoverlege

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut