Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Rivotril

Hei!

Er det mulig å få tak i Rivotril i Norge, uten resept?

Jente 18+

Svar fra ungrus.no 28.09.2017

Kjære jente, 18+!

Jeg blir litt nysgjerrig på hvorfor du stiller et såpass spesielt spørsmål, fordi Rivotril er et sterkt beroligende medikament som vi ønsker skal brukes så lite som mulig på grunn av bivirkningene: Hukommelsen blir svekket både for det som skjer før man tar pillen og det som skjer mens man er påvirket. Konsentrasjonsevnen blir dårlig og motorikken (altså hvordan vi beveger oss) blir dårligere. Noen blir også aggressive og urolige av Rivotril.

Det er ikke mulig å skaffe seg Rivotril på en lovlig måte uten resept i Norge, og de tablettene som finnes på det illegale markedet inneholder ikke alltid det de gir seg ut for. Det er heller ikke mange pasienter som har behov for Rivotril som medisin. Noen få epilepsipasienter får skrevet ut Rivotril, men det finnes mange mer effektive medisiner mot denne sykdommen. Og som beroligende medisin eller sovemedisin finnes det mildere tabletter som er tryggere å bruke.

Med hilsen

Dagfinn Haarr
spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut