Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Ruset venninne

Hei!

Jeg har ei venninne som ble lurt av en fyr til å prøve amfetamin mens ho var full, senere på kvelden mens hun fortsatt var påvirket av amfetamin, lurte han henne til å ta en form for depottablett, de var små, brune og hvite, det skal ikke ha stått noe på tablettene, og fyren sa det ikke var noen resept på de. Hovedeffektene hun fikk var at hun ble rolig, sløv og begynte å hallusinere (hvertfall som hun sier til meg, hun lider til vanlig av paranoia).

Dette var første gang hun prøvde noen av disse to. Har dere noen ideer om hva det kan ha vært i de tablettene?

Venn

Svar fra ungrus.no 29.08.2017

Kjære venn!

Det er vanskelig å si noe sikkert om hva din venninne har fått i seg ut fra en såpass vag beskrivelse av tablettene. Ut fra hennes reaksjon på pillene, vil jeg tro at det mest sannsynlige er at hun har fått i seg en eller annen form for benzodiazepin, altså et stoff som ligner på Valium/Rivotril/Xanor etc. Felles for disse er at de virker sløvende og beroligende. Det finnes en rekke benzodiazepiner på det illegale markedet som vi ikke har på apotek i Norge. Disse kan til dels være svært kraftige og ha uventede effekter. Men grunnen til at din venninne begynte å hallusinere, kan like godt være kombinasjonen av alkohol, amfetamin og disse pillene. 

Stort lengre er det nok ikke mulig å komme uten å ha en urinprøve å analysere. Jeg håper at din venninne tar lærdom av denne episoden og ikke drikker seg så full at hun blir utsatt for slike ubehagelige hendelser igjen. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr

spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut