Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Spørsmål om medisinering

Hei!

Jeg har levd i Thailand i 8 år Jeg har kjøpt medisiner på apoteket som fungerte mot sterk panikkangst Der brukte jeg Zanex , Valium 10 mg. Det gjorde livet mitt bra i 8 år. Jeg er frisk, trener 2 ganger daglig, har gode venner. 
Nå kommer problemet mitt: Nå er jeg i Norge og får ikke kjøpt slike medisiner på apoteket. Hva kan jeg gjøre ?
Jeg har tror jeg har ADHD, fordi min bror har det, og vi har samme symptomer, holdninger osv. 
Fins det noe medisiner for meg ? Han blir rolig av Ritalin.

Voksen mann

Svar fra ungrus.no 17.11.2017

Kjære voksen mann!

Dersom du skal bli boende i Norge og ønsker å få "norsk" behandling mot dine plager, er det mitt råd at du tar kontakt med din fastlege og får en henvisning til utredning ved et distriktpsykiatrisk senter (DPS). Der kan de vurdere både din angstsykdom og finne ut om du har ADHD. Uansett er det lurt å se på alternativer til å bruke de sterke medisinene du forteller at du bruker. En av bivirkningene til disse medikamentene er nemlig at de kan gi angst, slik at man ikke er sikker på om det er den "ordentlige" angsten man tar medisiner mot, eller om det er angst som utløses av pillene. Det er vanskelig å finne ut av dette uten å ha forsøkt en periode uten medikamenter. 

Lykke til!

Dagfinn Haarr
kommuneoverlege

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut