Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Antall døde av hasjbruk

Hei!

Hvor mange dør av hasj hvert år?

14-åring

Svar fra ungrus.no 14.11.2018

Hei!

Statistikken over dødsfall som direkte følge av narkotikabruk viser at det er svært få eller ingen som er relatert til bruk av hasj. Det er i 2012 rapport om to dødsfall som følge av cannabisbruk, men dette kan dreie seg om bruk av syntetiske cannabinoider

Det er imidlertid i løpet av de siste 20 årene blitt publisert noen rapporter som viser til en mulig sammenheng mellom cannabisbruk og akutt hjerte- og karsykdom. Dette kan ha utløst hjertedød som blir registrert som hjerteinfarkt eller hjerneslag. Dette forekommer også svært sjelden.

Det er også slik at røyking av hasj over mange år vil føre til skader på lungene og i noen tilfeller kols. Dette vil kunne medføre at en dør noe tidligere enn om en ikke hadde røykt. Ellers kan man også dø som følge av en ulykke i hasjrus som ved alle annen rusbruk.

Men som sagt, det er uhyre sjelden at noen dør av cannabisbruk.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold
Rådgiver
Informasjons- og forebyggingsgteamet

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut