Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Rustesting

Hei!

Jeg er en gutt/mann på 19 år!
Har spørsmål angående hasj og THC i urin og i blodet.
Fått meg jobb innafor kommunen og hørt at de gir ut tilfeldige narkotikaprøver. Har ikke røyket på nesten to måneder og har en BMI på på 39 og høyden er 184 cm og veier 131 kg.
Mitt inntak var gjennom joints og bong og et par ganger i helgen. Nå lurer jeg på om det kan komme positivt på prøve i tilfelle jeg må ta en?

Gutt 19

 

Svar fra ungrus.no 18.04.2018

Hei!

Så flott at du har fått deg jobb i kommunen og har klart å la være å røyke i nesten to måneder!

Det høres litt underlig ut at kommunen tar tilfeldige narkotikaprøver av ansatte. Det er mer vanlig å be om en slik prøve dersom det er mistanke om at en person møter ruset på jobb. Et unntak kan selvfølgelig være dersom det er en del av en arbeidsavtale der arbeidsgiver kjenner til at det har vært rusproblemer, og at rustesting er en del av et opplegg du og arbeidsgiver blir enige om for at du skal få jobb.

Uansett, skal man har røykt veldig mye hasj over lang tid dersom det skal slå ut på urin- eller blodprøve etter to måneder.

Lykke til med jobben!

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut