Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Røyk og snus

Si i fra om snusepisode?

Hei!

Det er en jente i klassen som tok en snus på en fest. Hun sier at hun aldri skal gjøre det igjen, så vi har ikke sagt det til noen voksne.
Bør vi si ifra?

Jente 13

Svar fra ungrus.no 15.05.2017

Hei!

Å prøve snus bare en gang er ikke farlig, men det er både dyrt, kan være helseskadelig, og det er vanskelig å slutte om man blir avhengig.
Jeg synes det er flott at du bryr deg så mye om venninna di at du er bekymret for hva du skal gjøre når hun har prøvd snus. Dere har tydeligvis pratet om det også, siden hun har sagt at hun ikke vil gjøre det igjen. Du har vist at du ikke synes det er bra å bruke snus og at du ikke er likegyldig til hennes valg.
Hvis det ikke er noen andre grunner til å bekymre seg for klassevenninna di, synes jeg du har gjort det som trengs i denne omgang. Du har vist at du ser henne og bryr deg om henne.

Så håper jeg at hennes utprøving av snus ikke gjør at dere blir skeptiske til henne, men fortsetter å inkludere henne og bry dere om henne.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no.

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut