Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Svie og kløe

Hei!

Har hatt svie og kløe i underlivet i 2-3 dager og vet ikke hva det er!

Er det farlig?

Jente, yngre enn 12 år

Svar fra ungrus.no 02.08.2016

Hei!

Du skriver at du har hatt svie og kløe i underlivet i 2-3 dager og lurer på om dette er farlig. Det er mest sannsynlig veldig ufarlig. Kløe og svie kan komme av at man vasker seg med for sterk såpe som fører til kløe, så klør en seg, og svien kommer som følge av sårhet etter all kløingen. Det er viktig å vaske seg i underlivet med en såpe som er beregnet for intimvask eller bare bruke vann. Noen får veldig raskt irritert hud av å bruke såpe. I forbindelse med at en får hårvekst kan en også oppleve å få kløe. Nå på sommeren kan en også få kløe etter å ha gått med vått badetøy.

Jeg vet ikke hva som er bakgrunnen for at du har kløe og svie, men om ikke du blir bedre kan det være lurt å snakke med en av de voksne som er rundt deg som kan hjelpe deg.
Noen får også en soppinfeksjon i underlivet som forårsaker kløe og svie og må bruke en salve for det. Om ikke du blir bedre kan du snakke med legen din.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

helsesøster

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut