Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hjelp til å fungere bedre sosialt

Hei!

Jeg er ikke så godt likt i klassen, og jeg prøver å starte en god samtale, men det går ikke så bra. 
Og jeg har vært litt sjalu på bestevennen min som er godt likt i klassen. Og jeg har nesten ingen å gå med i friminuttet, for jeg følger alltid etter venninna mi og blir som regel bare utenfor. Og jeg viser at jeg er lei meg og de kommer bort til meg, men så blir det helt samme igjen. Og jeg har hatt noen episoder der folk har baksnakket meg og jeg har stått alene. 
Og jeg har dårlig selvtillit. Jeg har bare klaget til venninna mi for at jeg er så dårlig venn og er så stygg og at jeg skulle ønske jeg var som ho, men så ville hun ikke være bestevenn med en som bare diskuterte. 
Og jeg blir veldig lei meg bare ho ikke går med meg, fordi hun er en av de best likte jentene i klassen. Jeg har vært veldig sjalu på henne, og jeg har prøvd å ta selvmord, men har bare kuttet meg opp på huden. 
Og jeg har vært litt drama queen og blander meg inn i masse dritt. Og jeg har prøvd å gjøre opp for meg, og de har tilgitt meg, men jeg blir aldri nesten spurt om å finne på noe fordi jeg føler jeg er for dårlig. 
Og jeg vil bli en ny person, men det går ikke. Og jeg vil bli godt likt av klassen, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

VÆR SÅ SNILL Å HJELP MEG!

Jente 13

Svar fra ungrus.no 22.06.2018

Hei jente 13 år!

Du beskriver mange ting som høres vanskelige ut. Og du har rett, du kan ikke bli en annen person. Jeg synes derimot det er fint at du tar vanskene dine opp og ønsker å gjøre noe med dem. Man kan jo som kjent ikke endre andre enn seg selv. Likevel forteller du om en vanskelig sosial situasjon og at du har gjort forsøk på å få til forandringer med de vennene du har, uten at det har lykkes.

Jeg synes du skal snakke med en voksen om hvordan du har det. Nå er det jo blitt sommerferie, men lærer og helsesøster på skolen burde absolutt få vite hvordan du har det der. Det er mulig at de voksne på skolen kan jobbe med det sosiale miljøet på skolen slik at du kan få det bedre.

Ellers tenker jeg også at det kan være fint å snakke med foreldrene dine (eller andre voksne du stoler på) for at de skal kunne få en mulighet til å hjelpe deg videre.

Ønsker du noen å snakke med som har taushetsplikt i sommer, kan du for eksempel ta kontakt med Familiesenteret der du bor og be om å få snakke med noen der.
I Kristiansand har vi tre familiesentre som ligger i Familiens hus (kontaktinfo er nederst på nettsiden).

Håper du klarer å få til noen endringer, for det høres ikke greit ut å ha det sånn. Håper noen av forslagene her kan være med å hjelpe deg!

Vennlig hilsen

Unn Herlofsen

Psykolog

Avdeling for barn og unges psykiske helse

Sørlandet sykehus

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut