Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hvordan få nye venner?

Hei!

Hvordan få nye venner?

Jente 13

Svar fra ungrus.no 09.11.2017

Hei jente 13 år!

Du spør; «Hvordan få nye venner?». Det er et stor og viktig spørsmål som nok ikke har et enkelt svar.

Du kan snakke med en lærer eller helsesøster på skolen om ønsket ditt om nye venner. Skolen kan være behjelpelig med å arrangere grupper hvor elevene møtes på ulike måter for å styrke vennskap. Dette kan være en fin måte for deg til å bli bedre kjent med de du allerede vet hvem er, men som du kanskje ikke er så nær venn med. Kanskje er det også en fritidsklubb knyttet til skolen hvor det jobber voksne som kan hjelpe deg med dette?

Dersom du ønsker venner utenfor skolen, finnes det mange ulike foreninger og lag som du kan melde deg inn i for å treffe andre med samme interesse. Det å være opptatt av det samme, er ofte en god måte å komme i kontakt på. (Hobbyer, husdyr, idrett, samfunnsengasjement/politiske partier, miljøvern eller noe annet).

Ellers er det nok også mye opp til deg å tørre å ta kontakt med andre. Noen synes det er lettere å bruke telefon med SMS/Facebook. Det er lurt  å vise interesse for dem du har lyst til å bli kjent med. Noen klarer dette lett, mens for andre kan dette føles veldig skummelt og vanskelig. Hvordan er dette for deg? Kanskje trenger du å snakke med noen voksne om dette også? Kan foreldrene dine hjelpe deg? Kan du invitere noen med deg hjem? Gå en tur sammen med noen? Ofte er det lettere å snakke sammen når vi går eller gjør noe sammen..

Håper dette kan være litt til hjelp for deg!
Vi mennesker er sosiale vesener og trenger vennskap. Dersom vi mangler venner, kan vi fort føle oss ensomme og triste. Håper du kan finne deg en venn du kan være trygg på og kose deg sammen med!

Til slutt vil jeg også nevne Røde kors sin hjelpetelefon, «Kors på halsen». Dit kan ringe for å snakke med noen direkte. Nummeret dit er 800 33 321.

Vennlig hilsen

Unn Herlofsen

Psykolog

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut