Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hvordan takle press fra foreldre?

Hei!

Jeg føler et stort press på skolen. Ikke på grunn av arbeidet, men fordi jeg er redd for å skuffe foreldrene mine.
Hva burde jeg gjøre?

Jente 15

Svar fra ungrus.no 15.05.2017

Hei jente 15 år!

Du sier du føler mye press på skolen og er redd for å skuffe foreldrene dine. Dette er et problem som du nok deler med mange og som kan være en stor belasting i livet. Alle barn ønsker å være gode barn overfor sine foreldre. Vi er glade i våre foreldre, er avhengig av dem, vil gjøre dem stolte, og vi vil ikke skuffe dem.

Det viktige er at du får snakket med foreldrene dine om dette presset som du kjenner på. Foreldre ønsker jo også det beste for barna sine, og kanskje er ikke presset fra dem så stort som du kjenner? Dersom du synes det er lettere å ta dette opp med kontaktlæreren din, kan du gjøre det, og så kan dette være et tema på en samtale mellom deg, dine foreldre og skolen (elevsamtale).

Ellers vet jeg at dette er tema blant mange ungdommer. Hva sier vennene dine? Hvordan takler de dette presset og hvilke råd har de på lur, slik de kjenner deg og dine foreldre?

Det er viktig at du snakker med noen om dette og ikke går med dette presset alene!

Det er fint at du tar dette tema opp på denne nettsida, fordi psykisk helse, rus og vansker i livet ofte har en forbindelse.

Vennlig hilsen

Unn Herlofsen

Psykolog

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut