Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Vanskelige vennskap

Hei!

Hva skal jeg gjøre hvis jeg føler at vennene svikter meg, slik at de ignorerer meg og hele tiden og skryter av at de skader seg eller at de har angst eller depresjon?

Jente 13

Svar fra ungrus.no 17.04.2019

Hei jente på 13 år!

Det gjør vondt når en kjenner seg sviktet og ignorert av vennene sine. Det gjør at en blir enda mer sårbar og at en veldig lett kjenner seg alene.

Du gir en kort beskrivelse av et venneforhold som akkurat nå ikke høres noe bra ut. Om vennene dine skader seg selv, så bør du si fra til noen om dette. Dette er ikke informasjon du skal gå rundt å bære på alene. Det er mange, både unge og voksne, som i dag bruker begrepene angst og depresjon til å omtale egentlig veldig normale tilstander i ungdomstiden. Både vennene dine og du kan snakke med skolehelsetjenesten eller andre voksne på skolen.

For deg, så kan det være lurt å snakke med en voksen på skolen (helsesykepleier eller sosiallærer) som kan hjelpe deg med denne situasjonen så du ikke skal bli stående alene i det. Om du kan snakke med foreldrene dine hjemme om situasjonen så kan du også oppleve å få hjelp og støtte fra dem.

Som ung kan en oppleve at en kjemper mye for å kjenne at en hører til i en vennegjeng og en får lett en følelse av å være ulykkelig når en kjenner seg sviktet. Kanskje er ikke disse vennene de rette for deg og du vil oppleve på sikt å få nye venner, men akkurat nå kan det kjennes veldig vanskelig. Du vil ha det best der du opplever at vennskapet er gjensidig. Vær du en god venn mot andre så vil du oppleve at det vil knyttes nye vennskapsbånd og kanskje kommer vennene som du nå opplever holder deg utenfor tilbake til deg. Men husk da at en ekte venn er en venn som er venn med deg fordi du er den du er. En god venn skal kunne gi støtte og trygghet og være lojal men man skal kunne si fra når det er noe man opplever som er helt galt.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesykepleier

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut